Energetische massages

Massage kan een onderdeel zijn om een energetische behandeling te versterken.

Maar massages kunnen ook altijd zo gegeven worden hiervoor is geen verwijzing nodig. Puur voor ontspanning en/of genieten voor het hele lijf. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Diverse energetische massage’s:
– Holistische nek/schouder massage (1)
– Klassieke ontspanningsmassage (2)

(1) Hoe zou het zijn als je nek en schouders weer heerlijk ontspannen aanvoelen?
Klachten aan nek en/of schouders komen veel voor. Meestal vormen een verkeerde houding, overbelasting of spanningen een belangrijke oorzaak. Maar ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening. Pijn, krachtverlies en stijfheid beïnvloeden het dagelijks leven. Door een stijve nek of pijnlijke schouders wordt je bewegingspatroon negatief beïnvloed. Zo raken veel spieren overbelast of worden verkeert gebruikt. Ook de ademhaling en het concentratievermogen worden negatief beïnvloed. Veel mensen komen in een vicieuze cirkel terecht, massage kan dan uitkomst bieden.

Deze holistische massage brengt rust in het lichaam en hoofd. De cliënt neemt plaats op een massagestoel in een ontspannen houding. Na enkele rek en strek oefeningen wordt er gemasseerd met olie. Het advies is daarom ook om geen nieuwe kleding te dragen want het is altijd mogelijk dat er restjes olie op de huid blijven zitten.

(2) Een klassieke massage is zonder meer de populairste massage die er is. Met deze klassieke massagevorm word je door middel van een paar basistechnieken gemasseerd, zodat je uitgebreid van de nodige ontspanning van lichaam en geest kunt genieten. De druk varieert van licht tot stevig en zorgt ervoor dat je je na de massage weer als herboren voelt. Deze massage vind liggend plaats op een massage tafel. Ook bij deze massage wordt gebruik gemaakt van massage olie. Daarom ook hier het advies om geen nieuwe kleding te dragen omdat het altijd mogelijk is dat er restjes olie op de huid blijven zitten.

De massage’s eindigen altijd met energie overdracht en kleine puls technieken zodat totale ontspanning verkregen wordt.

Aanbieding

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat ik gestart ben met het verzorgen van massages. Dit wil ik niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat ik een ontspannende massage aanbied waarbij je betaalt voor 30 minuten maar 45 minuten wordt gemasseerd. De kosten zijn 40 euro. Jouw voordeel hierbij is 20 euro.
Laat je ‘pijnlijke’ spieren onder handen nemen en ervaar het verschil.

Na de massage krijg je ook altijd een glas water zodat de afvalstoffen die zijn losgekomen zo snel mogelijk kunnen worden afgevoerd.
Zeker op de dag van de massage is het belangrijk voldoende water te drinken zodat het lichaam zo snel mogelijk schoon gespoeld wordt en klachten zoals hoofdpijn worden voorkomen.